Vlam de draak

Ridders Lars en Lara mogen met koning Pa Pa mee op reis. Ze trekken naar een oud, verwoest kasteel. Daar zetten ze hun tent op. Bij het kasteel vinden de ridders een kleine draak. De draak moet hen beschermen tegen de vijanden die het kasteel verwoest hebben. Maar wil de draak dat wel? Een avontuurlijk en grappig verhaal voor kinderen die de boeken voor eerste lezers net ontgroeid zijn. De auteur neemt je helemaal mee in de ridderfantasie van de kinderen.

Fragment

In de pers

Een prettig en vlot fantasievol vakantieverhaal

Dit vrolijke vakantieverhaal neemt je mee in de fantasierijke wereld van Lars en Lara. Broer en zus spelen graag riddertje en betrekken er ook hun papa in.  Hij neemt hen dan ook mee op vakantie naar een kasteel, zo kunnen ze hun fantasie verder uitleven. Maar als ze een kleine kikker gevangen houden, grijpt hij in. Doorheen het hele verhaal kunnen jonge lezers perfect volgen in die fantasiewereld. Door de illustraties die de tekst aanvullen, begrijpen ze heel goed wat er allemaal gaande is. Ook de vlotte tekst helpt de jonge lezers om helemaal op te gaan in deze riddervakantie. Een prettig en vlot fantasievol vakantieverhaal. (Mik Ghys, 2010)

bron: Pluizuit

Frank moet nog draak zijn geweest

Frank moet in zijn vorige leven nog draak zijn geweest, want hij kent echte drakennamen. Wat denk je van ‘Vlam’? Dat zegt toch alles? Mij doet het in ieder geval denk aan een reusachtige, stoere, sterke, nooit terugdeinzende megadraak met superschubben die enkel met zijn linkervoorpoot heel Brussel-Halle-Vilvoorde plattrapt. Maar ik was mis: Vlam blijkt een miniscuul klein draakje te zijn. Allicht pas uit het ei. Nog warm, nog piepjong en… al volledig wees. Geen pa draak, geen ma draak… Vlam leeft helemaal alleen in een vervallen kasteel. Gelukkig ontdekken ridder Lars en ridder Lara de kleine Vlam tijdens hun kasteeltocht. Het is Lara die Vlam liefdevol opneemt in haar helm en mee naar hun kamp neemt. Daar vechten ze met de grote vragen van een drakenleven: Kan je een draak helpen groeien? Kan je hem leren vuur spuwen zonder dat het zeil van de tent aanbrandt?’ (Radio Reflex, Mechelen, mei 2010)

bron: Radio Reflex, Mechelen

Leuk, verfrissend boekje dat laat zien dat je ook met simpele taal kunt toveren

Ridder Lara en ridder Lars gaan in dit tweede verhaal met koning Pa Pa naar een oud en groot kasteel. Ze nemen hun kasteeltent mee op riddervakantie. Ze vinden Vlam de draak die hen tegen de vijand moet beschermen, maar Vlam is daar nog niet van doordrongen. Goed om te lezen en te beleven hoe fantasie bij kinderen gestimuleerd kan worden met weinig middelen maar met veel enthousiasme en creativiteit. De met krijt getekende illustraties in vrolijke kleuren en in een naief/karikaturale stijl zijn paginavullend of als detailtekening toegevoegd aan de tekst. Ze ondersteunen het verhaal, dat met veel gevoel voor humor verteld wordt. Leuk, verfrissend vervolg op eerste leesboekjes: AVI-M5/AVI6, dat laat zien dat je ook met simpele taal kunt toveren. (NBD/Biblion, E.M. Heitman-Hagen)

bron: NBD/Biblion

Een vrolijk boek

Lars en Lara spelen dat ze ridders zijn. Als koning Pa Pa eraan komt, zijn ze bang dat ze klusjes moeten doen. Maar koning Pa Pa heeft een mooie boodschap. Ze gaan op reis naar een oud kasteel en de kasteeltent mag mee. Bij de ruïne vindt Lara een babydraak. Ze noemen hem Vlam. Lara denkt dat Vlam wraak wil nemen omdat hij alleen is achtergebleven. Samen met Lars probeert ze het draakje aan het vuurspuwen te krijgen. Lars moet zich van Lara als prinses verkleden en ze geeft het draakje heel veel snoep. Maar niets helpt. Gelukkig heeft koning Pa Pa een beter plan. Met z’n drieën brengen ze Vlam terug naar de resten van het oude kasteel. Daar heeft Vlam alles wat z’n hartje begeert. Vlam de draak is een vrolijk boek. Je kunt het al lezen als je naar groep 4 gaat. In het boek staan mooi gekleurde illustraties. Op elke bladzijde staan kleine muisjes die ook als ridder verkleed zijn.

bron: Nederlands Dagblad

Een verhaal dat met veel gevoel voor humor verteld wordt

Na Monsters van het bloed (2007) is dit het tweede verhaal over Ridder Lara en ridder Lars. Lars en Lara gaan met koning Pa Pa naar een oud kasteel. Ze nemen hun kasteeltent mee op deze riddervakantie. De twee fantasievolle kinderen vinden draak Vlam die hen tegen de vijand moet beschermen. Alleen lijkt Vlam niet echt op de dappere draken uit het grote boek over draken dat ridder Lara en ridder Lars bezitten. Op de illustraties is de angstig kijkende Vlam te zien; de met krijt getekende tekeningen zijn uitgevoerd in vrolijke kleuren. Ze ondersteunen het verhaal, dat met veel gevoel voor humor verteld wordt. Een leuk leesoefenboekje, voor lezers vanaf ca. 8 jaar. A

bron: Boek en jeugd gids

Spannend avontuur

Kinderen hebben een oneindige fantasie: monsters onder het bed, spoken in de kast, een knuffelbeer die ‘s nachts met je spreekt, onzichtbare vriendjes, alles kan. Ook in ‘Vlam de draak’ doet Frank Geleyn een beroep op de fantasie van de jongste lezers. (…) Een onschuldige namiddag in de tuin van Lara en Lars mondt uit in een heus avontuur met koningen, ridders, kastelen en draken. Op de vrolijke omslagillustratie vliegen de twee ridders op de staart van een draak hoog in de blauwe lucht. Meteen is de toon gezet voor een fantasierijk ridderverhaal. De korte zinnen beginnen allemaal op een nieuwe regel en het verhaal bevat heel wat kleurrijke illustraties. Dit verhaal is geschikt voor iedereen die op een gewone dag een spannend avontuur wil beleven.

bron: www.deleeswelp.be

Colofon

  • Illustrator: Ineke Marynissen
  • Aantal bladzijden: 32
  • Formaat: 21x15,5
  • Nur: 282
  • Leeftijd: 7+
  • ISBN 13: 978-90-5838-614-4
  • Verschenen: 2010
  • Prijs: 8,95