Monsters van het bloed

Ridders Lars en Lara worden belaagd door de monsters van het bloed. De monsters vallen hen aan als het donker is. Ze zuigen vers en warm bloed op. ‘s Morgens hebben ridders Lars en Lara jeukende bulten op hun lijf. Ze zoeken een manier om de monsters te verjagen. Koningin Ma Ma doet hun uiteindelijk een middel aan de hand. Koud ridderbloed houdt de monsters op afstand. Het lukt: Lars en Lara zijn verlost van de aanvallen, maar de monsters vinden al gauw een nieuw slachtoffer…

Een plezierig verhaal voor jonge lezers dat je op een verrassende manier in het spel van de personages betrekt.

Fragment

In de pers

Geestig met leuke details.

Het is best grappig hoe de muggen in dit verhaal halsstarig als monsters van het bloed worden voorgesteld die onze ridderkinderen met hun zwaarden te lijf gaan. Alle lezende kinderen hebben zelf wel al slapeloze nachten met deze luidruchtige en bloeddorstige monsters gekend. Leuk is ook hoe ‘koningin Ma Ma’ zich in hun spel inleeft, en het juiste middeltje niet gewoon uit het apothekerskastje haalt. Dat ze zichzelf vergeet in te smeren wordt duidelijk op de laatste prent in het boek. De illustraties zijn geestig met leuke details.

bron: Vlabin-vbc vzw

Pret gegarandeerd.

Pret gegarandeerd. Pittige illustraties en een vlotte tekst zorgen voor vlot leesplezier.

bron: Pluizuit

Vlot geschreven in korte zinnen.

Aardig verhaal, vlot geschreven in korte zinnen, die allemaal op een nieuwe regel beginnen. Geïllustreerd met vele, meestal paginagrote, licht karikaturale illustraties. De tekeningen zijn zwartomlijnd en vrolijk van kleur.

bron: Biblion

Frank Geleyn kan heel goed spanning en avontuur weergeven.

Frank Geleyn kan heel goed spanning en avontuur weergeven, zelfs in boekjes voor de eerste lezertjes. Erg leuk in dit verhaal is dat de fantasiewereld van kinderen gelinkt wordt met de werkelijkheid, door op ridderjacht te gaan naar… muggen! Vrolijke kleurrijke tekeningen van Ineke Marynissen.

bron: Noël Kleijne, Bontebaai Kinderboeken, Boom

Colofon

  • Illustrator: Ineke Marynissen
  • Aantal bladzijden: 32
  • Formaat: 15,5x21
  • Nur: 282
  • Leeftijd: 7+
  • ISBN 10: 90-5838-409-8
  • ISBN 13: 978-90-5838-409-6
  • Verschenen: 2008
  • Prijs: 8,50