Samen is altijd beter

Mam, pap Fred en Tess hebben een grote tuin. Tess speelt er graag tussen de dieren en de vlinders. Maar dan is de grote vakantie plots voorbij… Op school valt het niet mee om samen te spelen. Gelukkig krijgen Tess, mam en pap Fred een idee: ze nodigen iedereen uit in hun grote tuin! Een vrolijk, kleurrijk verhaal over dieren (véél dieren! en vriendschap en over het belang van samen zijn en samen genieten.

Fragment

Buiten waait het stevig.
‘Fijne… dag… gehad?’ hijgt pap Fred boven Tess’ hoofd.
Tess haalt haar schouders op.
‘Eerst ruzie met Lars. Toen samen gespeeld. Juf Tine was blij.’
‘Samen… is… altijd… beter!’ vindt ook pap Fred.
‘Ik wou dat… deze fiets… een tandem was.’

In de pers

Een vrolijke, positieve fantasiewereld

Zelfstandig te lezen vervolg op het prentenboek ‘Dierentuin met vlinders’, waarin het meisje Tess de man met de tuin vol dieren waar ze met haar moeder is gaan wonen inmiddels pap Fred noemt. Ze vermaakt zich prima in de heerlijke tuin waarin alle dieren door elkaar leven en strikjes en hoedjes kunnen dragen, maar na de vakantie is het contrast met school (letterlijk een donkere bladzijde) groot. De hele klas en alle vrienden worden uitgenodigd om samen in harmonie te komen genieten, vooral van de vlinders. Prentenboek op A4-formaat met een vrolijke kring van mensen en dieren op het omslag. De paginagrote kleurenillustraties in gemengde techniek zijn dynamisch en grappig en geven een vrolijke positieve fantasiewereld weer, waarin je door een halve dierentuin van school gehaald kan worden. De tekst, gedrukt in een duidelijke schreefloze letter, is aanvullend en onmisbaar voor het begrip van dit sympathieke maar wat zoetsappige blije verhaal. De tekeningen staan vol exotische dieren en planten, waarbij vooral aan het eind de vlinders het grootst en mooist worden getoond. Er is zelfs sprake van dieren én vlinders, kennelijk als symbool van liefde en samenzijn. Vanaf ca. 4 jaar. (Ellie de Ridder)

bron: NBD Biblion

Een boek met een mooie boodschap

In ieder verhaal zit we een boodschap ‘verborgen’. De boodschap hoeft niet altijd heel duidelijk te zijn of op de voorgrond te staan. Bij dit boek is dat wel het geval en wat is dat mooi. Samen zijn wordt benoemd in de titel en blijft als thema aanwezig door het hele boek. ‘Samen is altijd beter’ laat zien dat je van het leven moet genieten en vooral om dat samen met anderen te doen. De wereld een stukje mooier, samen heb je meer lol, samen is samen. De auteur van dit boek, Frank Geleyn heeft dit verhaal prachtig verwoord. Ik zit meteen in het verhaal en de prachtige illustraties van Isabelle Geeraerts spreken mij ook direct aan. Kleurrijk, pagina vullend, realistisch; wat wil je nog meer? Zoals de tekst op de achterkant zo mooi vertelt ‘Een warm verhaal over samen zijn en samen genieten’.

bron: www.stoerleesvoer.nl

Colofon

  • Illustrator: Isabelle Geeraerts
  • Aantal bladzijden: 40
  • Formaat: 21,5 x 30,5 cm
  • Nur: 273
  • Leeftijd: 5+
  • ISBN 10: 9789462915220
  • Verschenen: 11/11/2020
  • Prijs: 16,95 euro