Jack de slak

Jack is traag. Heel erg traag, vindt zijn mama. Zo komen ze nooit op tijd op school. Mama brult dat Jack een slak is. En dan gebeurt er iets. Jack wordt kleiner. En nog kleiner. En dan verandert hij in een slak… Wat kan mama doen om die slak weer in haar lieve Jack te veranderen? Een vrolijk verhaal over een jongetje dat graag geniet en nu en dan even wil stilstaan bij de dingen die hij leuk vindt.

Fragment

(…) Mam kan er niet om lachen. ‘Wat is dit voor rare ziekte? Een virus? Gaat het over? ‘ Haar stem trilt. Haar handen ook. ‘Rustig,’ sust de dierenarts. ‘Dit is nieuw voor mij. Ik moet dit eerst bestuderen. Gun me wat tijd.’ ‘Tijd? Heb ik niet!’ bitst mam. ‘Jack is nog maar pas een slak,’ zegt dierenarts Biest. ‘Je moet nu even voor hem zorgen.’ ‘Te druk! En ik heb geen man!’ bitst mam. ‘Nooit gehad. Geen tijd voor. Bestaat er een slak-oppas?’ (…)

In de pers

Een fantasierijk kinderboek met inhoud en humor voor jonge lezertjes en prachtig geïllustreerd

‘Jack de slak’ is zowel een voorleesverhaal als een leesboek voor kinderen tussen 7 en 9 jaar. Trouwens ook leuk om het samen te lezen. Het is een hartverwarmend, fantasievol boek met humor en met een knipoog. En met inhoud! Een actueel thema op kindermaat. Wat mij betreft een echte aanrader! Het biedt een vingerwijzing naar de volwassene die het goed met het kind meent maar in de mallemolen van het leven verstrikt zit en over de rooie gaat door het kind voortdurend op te jutten. Het toont echter ook de onvoorwaardelijke liefde van de ouder voor het kind ook al ziet het er ineens uit als een slak. De illustraties van Claudia Verhelst verdienen hier ook een compliment. Ze sluiten bijzonder treffend aan bij het verhaal. Ik heb ‘Jack de slak’ op school aan diverse kinderen aangeboden en het oogstte niets dan succes! Je merkt dat Frank Geleyn een jeugdschrijver met ervaring is. (Bookspot, L. Cappelle, 4/1/22)

bron: www.bookspot.be

Colofon

  • Illustrator: Claudia Verhelst
  • Aantal bladzijden: 32
  • Formaat: 15,5 x 21 cm
  • Nur: 200
  • Leeftijd: 7+
  • ISBN 13: 978-94-6291-691-6
  • Verschenen: 2021
  • Prijs: 10,95