Loebas een beer van een hond

Fragment

In de pers

Een perfect boek om rond dierendag te lezen

In dit aanvankelijk leesboekje (AVI M4/AVI3) wordt veel verteld in een simpel woordgebruik. De angst van Seppe (en van zijn mama) voor grote honden wordt mooi beschreven en het langzaam overwinnen van die angst eveneens. Het goed opgebouwde verhaal is innemend geïllustreerd. Zowel de bange Seppe als de intrieste hondenman zijn prachtig geschilderd. Knap geheel!  Zeker gebruiken in het aanvankelijk leescircuit. Een perfect boek om rond dierendag te lezen.

bron: Leesplezier.net

Een fijn verhaal over honden en mensen

Jij kent vast ook grote mensen die een ommetje maken om de waakhond van de buren te ontwijken! Waarom zou kleine Seppe dan niet bang mogen zijn voor blaffende Loebas met de scherpe tanden? Spoken, vampiers en heksen gaat hij niet uit de weg, want (weet hij van zijn ouders) die bestaan niet! Maar Loeabas, dat is wat anders… Frank Geleyn bedacht voor eerste lezers een fijn verhaal over honden en mensen dat veel mooier eindigt dan je zou verwachten. Esther Platteeuw gaf het kleur met sprekende tekeningen. (Hilde Masui, 26/06/15)

bron: De Bond

Het verhaal is goed opgebouwd

Seppe is eigenlijk voor niets bang. Niet voor de wolf in het bos, of de vampier ’s avonds, of voor spoken onder zijn bed en heksen op een bezem. Maar hij is wel erg bang voor een vreselijk monster, voor… de hond Loebas. Zijn moeder gaat een keer mee, maar is ook bang voor de hond. Dan gaat zijn vader mee naar de baas van de hond en blijkt Seppe helemaal niet bang voor Loebas te zijn. Het verhaal is goed opgebouwd en ook wordt de spanning mooi verdeeld. De personages worden redelijk uitgewerkt en de dialogen verlevendigen het verhaal. Het heeft voldoende situaties die heel herkenbaar voor kinderen zijn. Ook de gevoelens (angst) van de hoofdpersoon komen levensecht over. De tekst staat in blokken en is gedrukt in een schreefloos lettertype. (…)

bron: Biblion

Colofon

  • Illustrator: Esther Platteeuw
  • Aantal bladzijden: 32
  • Formaat: 21 x 15,5
  • Nur: 287
  • Leeftijd: 7+
  • ISBN 13: 978-90-5838-970-1
  • Verschenen: 2014
  • Prijs: 8,95