Lijm

Als Flor met zijn speelauto tegen een boom knalt, is het stuur kapot. Pap maakt Flors stuur met superlijm. Die lijm is heel sterk. Ze houdt alles bij elkaar. Flor bedenkt een plan. Hij smeert zich van kop tot teen in met de lijm. Daarna springt hij in juf Fems armen. ‘Nu zijn we voor altijd bij elkaar,’ denkt Flor. Een slimme zet! Of toch niet? Een plakkerig verhaal over verliefd zijn. Met grappige en moderne illustraties.

Fragment

Ik hang vast aan juf Fem. ‘Als een aapje,’ lacht Lars. ‘Net een baby,’ zegt Noor. ‘Een koala,’ vindt Fin. Laat ze maar lachen. ‘Deze lijm houdt alles bij elkaar. Wij laten elkaar nooit meer los, juf!’ Juf Fem schrikt. ‘Wat zeg je me daar?’ ‘Geen probleem,’ sust meester Sam. ‘Kinderen, pak jufs armen vast. Ik grijp Flors voeten.’ Iedereen trekt en trekt. Maar de lijm is veel te sterk.

In de pers

Fantasievol en vrolijk verhaal!

De papa van Flor heeft een pot superlijm, die kan alles bij elkaar houden. Flor is onder de indruk en heeft een plan. Hij smeert zich vol lijm en springt in de armen van zijn juf. Hij wil altijd bij haar zijn. Juf Fem schrikt daarvan. Samen met haar leerlingen en meester Sam probeert ze Flor los te trekken, maar het lukt niet. Ook niet als ze samen in het zwembad duiken. Dus moet Flor met de juf mee naar huis. Daar ontmoet hij Nel, het nieuwe buurmeisje van zijn juf. Ze is zo mooi en lief dat Flor los wil zijn van zijn juf. En deze keer lukt het gelukkig wel. Verliefd zijn is niet gemakkelijk, maar Flor heeft de oplossing: je lijmt je gewoon aan elkaar vast. Maar hij had er geen rekening mee gehouden dat zijn juf al een vriend had. En dat hij zelf ook een leuk meisje kon ontmoeten. Dit fantasievolle verhaal voor jonge lezers spreekt alleszins tot de verbeelding. Een vrolijk verhaal! (Mik Ghys, maart 2016)

bron: Pluizuit

Grappig eerstelezertjesboek

Wat een grappig eerstelezertjesboek. Eenvoudig geschreven en modern en kleurrijk geïllustreerd. De grappige prenten zetten het humoristische verhaal nog wat extra in de verf. De tekeningen doen me trouwens spontaan denken aan ‘sociaal incapabele Michiel’ uit het tv-programma ‘De ideale wereld’. Het jongentje uit het verhaal kan er zelfs een klein beetje mee vergeleken worden. (…) Eerste lezertjes zullen blij zijn met dit echte verhaal. Want wat is er leuker dan zelf een echt boek lezen?

bron: www.pluizer.be/kinderboeken-jeugdboeken/lijm

Colofon

  • Illustrator: Ellen Koyen
  • Aantal bladzijden: 32 blz
  • Formaat: 21 x 15,5 cm
  • Nur: 287
  • Leeftijd: 6+
  • ISBN 13: 9789462910720
  • Verschenen: 2016
  • Prijs: 8,95 euro