Dierentuin met vlinders

Tess droomt van een huis vol dieren. Maar dat kan niet, vindt mam. Mam en Tess wonen klein, er is niet genoeg plaats. Heel wat dieren zoeken een nieuwe thuis: Zoef de hond, Langoor de ezel, Kop Tok, Streep de zebra… Waar moeten die allemaal heen? Op een dag botst mam zomaar tegen een meneer op straat.

Fragment

Vandaag gaan Tess en mama naar oma en opa. Oma loopt hoofdschuddend door de woonkamer.
'Een hond met korte pootjes of eentje met krulletjes, voor mij was dat allemaal oké, maar dit kan echt niet,' klaagt oma.
In de tuin zoeft een windhond.
'Veel ZOEF, weinig WOEF!'
Tess grijpt haar kans.
'Mag Zoef bij ons wonen, mam?'
(…)

In de pers

Vrolijk prentenboek met mooie, subtiele boodschap

Tess is dol op dieren, mama is dol op Tess. Samen wonen ze in een klein appartement. Het liefst heeft Tess een huis vol dieren, maar dieren hebben ruimte nodig. Ze droomt van honden, ezels, kippen en zelfs een zebra. Anderen willen van de dieren af, en Tess zou ze maar wat graag adopteren. Ze vraagt en vraagt, maar het antwoord is steeds een liefdevol ‘nee’. Maar op een dag gaat mam overstag. Tess mag een goudvis, en zelfs een schildpad. En het is dankzij die laatste, dat mam een man leert kennen: Fred. Ze krijgt er vlinders van in haar buik. Fred heeft een grote tuin, met zeeën van ruimte voor de dieren! En zo heeft Tess alles wat ze wilde: haar eigen dierentuin, met vlinders! Prentenboek in mooi ruim formaat met een kleurrijk omslag vol vlinders, die ook op de schutbladen in grote aantallen te vinden zijn. De prenten met golvende lijnen en heldere kleuren stralen plezier en optimisme uit. De tekst staat in een dunne, duidelijke letter in de ruim aanwezige witruimtes. Grappig is de veelvoudig herhaalde optelsom van het aantal dieren waar Tess van droomt en het aantal dat ze daadwerkelijk in haar dierentuin heeft. Vrolijk prentenboek over een volhardende dierenliefhebster met een groot hart, met een mooie, subtiele boodschap over samenzijn en eenzaamheid; Vanaf ca. 4 jaar. (Saskia Kalter)

bron: https://shop.nbdbiblion.nl/product/dierentuin-met-vlinders?destination=/zoeken%3Fkeyword%3DDierentuin%20met%20vlinders&sort_by=search_api_relevance&sort_order=DESC&type=all&ordernumber=2019030109

Een mooi boek

Een mooi boek op A4-formaat. Er gebeurt echt van alles op de pagina’s. Iedere dubbele pagina vind ik ook weer een verhaaltje op zich. In de tekeningen zitten veel details verwerkt, het kleurgebruik is diep en helder. Op elke dubbele pagina wordt de vraag gesteld van hoeveel dieren Tess droomt en hoeveel ze er in haar dierentuin heeft, extra leuk voor kinderen. Er zitten grapjes verwerkt in de tekst en we komen ontzettend veel verschillende dieren tegen. (…)
Heb je zelf huisdieren en welke dieren vind je leuk? Hebben je vriendjes huisdieren? En passen er dieren in jouw huis, waar kunnen ze allemaal spelen? Allemaal vragen die bij een kind op kunnen komen na het lezen van dit leuke, inspirerende boek. Een erg leuk boek ook om kennis te maken met allerlei soorten huisdieren en ook om een kind te laten merken of iets wel of niet in huis kan. Subtiel verwerkt zijn de thema’s eenzaamheid en samenzijn, wat je in een groep ook nog verder zou kunnen bespreken.

bron: https://deleesclubvanalles.nl

Echt een juweeltje!

De tekst is grappig en goed gevonden. De tekeningen nemen een vol blad in en zijn heel fijn gemaakt. Mooie details zoals een pannenkoekplantje. De tekst sluit er goed bij aan. Op de rechterpagina onderaan staan er enkele telvraagjes over wat je allemaal ziet. Zo moet de lezer bewust lezen en begrijpen en ook goed kijken naar de prenten. Ik hou erg van die groene frisse kleuren. Echt een boek om zeker nu te lezen. Het verhaal is ook heel aantrekkelijk! Er zit zelfs een vleugje romantiek in. Meer verklap ik daar niet over. Maar het probleem van Tess wordt zeker goed opgelost. Echt een juweeltje!! (D. Gemmel, www.booksandwoords.be )

bron: http://www.booksandwords.be/dierentuin-met-vlinders-frank-geleyn-en-isabelle-geeraerts/

Colofon

  • Illustrator: Isabelle Geeraerts
  • Aantal bladzijden: 40 blz
  • Formaat: 30 x 21,5 cm
  • Nur: 273
  • Leeftijd: 5+
  • ISBN 13: 9789462913738
  • Verschenen: 2019
  • Prijs: 16,50