De meester is er klaar voor

Meester Roel is klaar voor de eerste schooldag. Hij kan hard roepen. Hij weet hoe je een vuist moet maken. Hij zet zijn haar in stoere piekjes, plakt een tattoo op zijn arm en doet een zware ketting aan. Meester Roel zal laten zien wie er de baas is. Op school zijn de kinderen doodsbang van meester Roel. Maar dan gebeurt er iets…

Fragment

De zomer zit er op.
Meester Roel is klaar om naar school te gaan.
Hij is klaar om boos te zijn.
Hij kan heel hard roepen.
Hij weet hoe hij een vuist moet maken.
Hij weet hoe hij luid moet stappen.
Bonk Bonk Bonk!
Hij weet welke kleren hij aan moet.
Ja, meester Roel is er klaar voor.
Nu is het eindelijk zover.
De eerste schooldag.
Nooit keek iemand zò boos als meester Roel.

In de pers

Grappig verhaal met humoristische kleurenillustraties

Meester Roel is klaar voor de eerste schooldag. In zijn haar heeft hij scherpe pieken gemaakt, op zijn arm een neptatoeage, de stoere ketting van de hond om zijn nek en een leren jas en laarzen aangetrokken. En hij kijkt boos, heel boos. Meester Roel denkt zo gezag uit te stralen in zijn doodsbange klas. Tot er een spin door de klas loopt. Meester Roel is doodsbang en heel blij dat de spin wordt buitengezet door Bert. Er volgt een gesprek met zijn leerlingen over bang zijn. Meester Roel ontdoet zich van zijn stoere look, is daarna gewoon zichzelf en eigenlijk een heel leuke meester die met behulp van zijn leerlingen ook nog eens zijn angst voor spinnen overwint. Grappig verhaal over een onzekere meester die op zoek is naar zijn stijl van lesgeven en identiteit. Een rol spelen helpt daar niet bij. Eenvoudig verhaal (‘AVI-M5) dat zich laat lezen vanaf ca. 7 jaar, maar ook bruikbaar is als aanzet tot een gesprek over angst. De kleurenillustraties zijn humoristisch. Ze beslaan een dubbele pagina en vullen het verhaal aan. Op het omslag verstoppen angstige kinderen zich achter een muurtje. (NBD Biblion, Stefan Rovers)

bron: https://shop.nbdbiblion.nl/product/de-meester-er-klaar-voor?destination=/zoeken/auteur/geleyn-frank-120532%3Fdestination%3D/zoeken%3Fkeyword%3DGeleyn&sort_by=search_api_relevance&sort_order=DESC&type=all&ordernumber=2019030065

Grappig, heel leuk boek met prachtige boodschap

Meester Roel is er klaar voor de eerste schooldag na de vakantie, van het nieuwe schooljaar. Hij is er klaar voor om boos te worden, hard te roepen. Meester Roel weet hoe hij luid moet stappen BONK, BONK, BONK. Hij is er klaar voor. Zijn haren gaan in de gel, een tattoo op zijn arm. net zoals stoere voetballers, alleen een echte doet wel zeer. Dus plakt hij er 1 op zijn arm. De halsband van de hond om zijn nek en dan stapt hij op zijn motor en scheurt naar school.
Op het plein staan kinderen bij hun juf of meester. Een eerste schooldag is best lastig. Bij 1 rij staat nog geen juf of meester. De klas van meester Roel. Hij is er klaar voor! De kinderen schrikken! is dat onze nieuwe meester? Ze verstoppen zich razendsnel.Terug nu! roept Roel, niemand komt. Snoep! lekker snoep! maar iedereen zit veilig op zijn verstopplek. De meester plukt een jongen uit de struiken en zegt als iedereen komt krijg je geen straf en zo komen alle kinderen in de klas.
Iedereen zit muisstil in de klas. Maar dan zien ze een spin. Ze wil haar lokaal niet delen! Maar wat doet meester Roel?….
Wat vonden wij ervan:
Jonathan: Het is een grappig boek, vooral dat de meester bang is voor een spin. Het is gewoon een heel leuk boek. Ik vond het wel makkelijk te lezen. De tekeningen zijn erg leuk! De meester ziet er erg stoer uit! Ik vind dat het een leuk boek is met een goede boodschap. Je kan je wel stoerder voordoen dan je ben. Maar uiteindelijk komt je ware ik toch boven en die is veel fijner. Zo ook in dit boek.
Meester Roel lijkt eerst op een eng lid van een motorbende met zijn tatoeage, spikes en grote kettingen. Maar na het spin incident wordt hij gewoon Roel. De dag erna wordt hij zelfs nog dapperder door zijn angst onder ogen te zien. Het is een mooi boek met een prachtige boodschap dat iedereen iets heeft waar hij of zij bang voor is en dat je daar open over mag zijn en dat er iets aan kan doen. In het boek staan voorbeelden hoe de angsten van de kinderen verholpen zijn.
Voor meesters en juffen:
Het leuke van dit boek lezen met je klas is dat er bij uitgeverij De Eenhoorn een Lestip voor hebben. Zo kunnen de kinderen met de juf/meester het boek bespreken. Dit is een erg leuke aanvulling voor in de klas. Tip de meester of juf van groep 5! (Marjo)

bron: https://www.thuisleven.com/de-meester-is-er-klaar-voor/

Grappig verhaal met schitterende illustraties

‘De meester is er klaar voor’ is een grappig verhaal voor lezers vanaf zeven jaar over je stoerder voordoen dan je bent. De Torhoutse auteur en leerkracht Frank Geleyn begeeft er zich mee op vertrouwd terrein. Het verhaal speelt zich af op school. De nog jonge meester Roel is helemaal klaar voor zijn eerste schooldag. Hij kan hard roepen, zet zijn haar in piekjes, plakt een neptattoo op zijn arm, doet een zware ketting aan en scheurt met zijn motorfiets door de straten. Hij zal eens tonen wie er de baas is… De nieuwe meester maakt indruk op de kinderen in de klas. Tot er plots een grote, zwarte spin over de vloer kruipt. Meester Roel blijkt toch niet zo stoer te zijn als hij zich voordoet… ‘Het is een verhaal geworden over hoe je met angst omgaat en je zwakke kantjes durft te tonen,’ aldus Frank Geleyn. De schitterende illustraties zijn van Annelies Vandenbosch.

bron: https://magazine.knack.be/makr/voor-abonnees/krant-van-west-vlaanderen/krant-van-west-vlaanderen/printarticle/5501797/article

Colofon

  • Illustrator: Annelies Vandenbosch
  • Aantal bladzijden: 48 blz
  • Formaat: 24,5 x 16,5 cm
  • Nur: 287
  • Leeftijd: 7+
  • ISBN 13: 9789462913714
  • Verschenen: 2019
  • Prijs: 15,95